Svend Jørgensen

Afgørelse i principiel fynsk sag - OK at bortvise ryger!

Det er helt i orden at bortvise ansatte, der tænder en smøg det forkerte sted på arbejdspladsen. Det har byretten i Odense i dag slået fast i en principiel afgørelse om bortvisning af en 58-årig lagermand. Dommen overrasker Frie Funktionærer.


Den 13. november 2014 blev Svend Jørgensen efter 31 års ansættelse bortvist fra sit arbejde hos juice- og frugtproducenten Orana A/S. Årsagen var, at han havde tændt en cigaret på et andet sted end i det anviste rygeområde, selvom det var imod virksomhedens regler.

Alvorlig sanktion

Men en bortvisning er en meget alvorlig sanktion, der ikke stod mål med forseelsen, mente Frie Funktionærer. Vi lagde sag an mod Orana A/S og krævede en halv million kroner i erstatning – byretten endte dog med at give virksomheden ret.

- Vores holdning har hele tiden været, at det at tænde en cigaret, ikke berettiger arbejdsgivere til at bortvise en medarbejder. Slet ikke en med så meget anciennitet, som Svend Jørgensen havde, og uden, at medarbejderen har fået en skriftlig advarsel. Derfor overrasker det mig, at byretten frikender Orana A/S, siger advokat og souschef i Frie Funktionærers juridiske afdeling, Rune Henneberg.

Afgørelsen overrasker også hovedpersonen selv

- Det kommer meget bag på mig, at dommeren mener, at man kan bortvise ansatte for at ryge det forkerte sted. Jeg er fuldstændig målløs og rystet, og ved ikke helt, hvad jeg skal sige til det hele. Jeg skal lige bruge lidt tid på at finde ud af, hvad der nu skal ske, siger Svend Jørgensen.

Anker sagen

Efter at have nærlæst dommen, er Svend Jørgensen i samråd med advokat Rune Henneberg blevet enige om at anke sagen til landsretten.

Kontaktpersoner:

  • For opklaring af faktuelle spørgsmål og udtalelse fra Frie Funktionærer, kontakt advokat og souschef i Frie Funktionærers juridiske afdeling, Rune Henneberg på 41125505.
  • Øvrige henvendelser til pressekonsulent i Frie Funktionærer, Heidi Callesen, på tlf.: 29734311.

Oprettet: 15-01-2016