Billig a-kasse for alle

Så er du økonomisk sikret, hvis du mister dit job.

Bliv medlem af Frie Funktionærers  a-kasse. Så kan du få op til 18.633 kr. hver måned i dagpenge, hvis du skulle gå hen og miste dit job. Vi hjælper dig naturligvis også med jobsøgningen, så du hurtigt finder et nyt job.

Alle kan blive medlem af a-kassen, uanset hvad du arbejder med, og hvilken uddannelse du har. Det er gratis at blive medlem af a-kassen, hvis du er studerende.

Det får du i a-kassen:

 • Dagpenge ved ledighed og barsel
 • Rabat på forsikringer
 • Topplacering på Trustpilot
 • Professionel hjælp til jobsøgning
 • Mulighed for efterløn
 • Enkel selvbetjening
 • Mulighed for lønsikring
Meld dig ind i dag!
A-kasse 475,- pr. md.

Indholdsfortegnelse: 

Hvad er en a-kasse?

En a-kasse er en forsikring, hvor du kan få udbetalt dagpenge, hvis du bliver ledig, og du får samtidig råd og vejledning til din jobsøgning.

Når du bliver medlem af en a-kasse, betaler du hver måned et fast beløb, som er fradragsberettiget. Det giver dig ret til dagpenge frem for at få kontanthjælp, hvis du mister dit arbejde.

Er arbejdsløshedskasse og a-kasse det samme?

Der er ingen forskel mellem a-kasse og arbejdsløshedskasse, da ordet a-kasse blot er en forkortelse af arbejdsløshedskasse, som blev brugt tidligere.

Professionel, effektiv og ærlig service

Du er altid sikret hurtig hjælp og rettidig udbetaling af dagpenge og efterløn.

Bedst i test

I 2014 havde vi som en af de eneste a-kasser en fejlprocent på 0 i vores sagsbehandlinger. Af den grund er vi også a-kassen med de mest tilfredse medlemmer, hvilket vores status som en af de bedst bedømte a-kasser på Trustpilot bekræfter. I flere tilfredshedsundersøgelser og benchmarkingtests er vi kåret som Danmarks bedste a-kasse. 

Er vores a-kasse billig sammenlignet med andre?

Det skal ikke være dyrt at forsikre sig mod arbejdsløshed. Derfor har vi gjort det så billigt som overhovedet muligt at være medlem af Frie Funktionærers a-kasse, og vi er billigere end de fleste af vores konkurrenter.

Prisen for medlemskab af Frie Funktionærers a-kasse er 475 kr. pr. måned, som er fradrags-berettiget. Det svarer reelt kun til cirka 327 kr. pr. måned. Vi giver SKAT besked om dine indbetalinger, så du automatisk får tildelt fradraget.

Giver det så en dårligere service med en billig a-kasse?

Hos Frie Funktionærer har vi valgt at have en billig a-kasse, uden at det skal gå ud over servicen. Du får en personlig service, hvor du ikke mødes af en telefonsvarer, når du ringer ind.

Ud over dette vil du også opleve, at der er:

 • Hurtig svar på dine henvendelser.
 • 0 fejl i sagsbehandlinger.
 • Høj medlemstilfredshed (ligger i top på Trustpilot).

Vi har lavet en side, hvor vi sammenligner priserne på a-kasser i Danmark. Dog skal du ikke kun se på prisen, men også hvad du får med. Her kan du med fordel kigge på Trustpilot, som giver et indblik i, hvor tilfredse folk er med deres a-kasse.

Hvem kan blive medlem?

Alle lønmodtagere og studerende over 18 år kan blive medlem af Frie Funktionærers a-kasse. Det gælder uanset uddannelse, eller hvad du arbejder med. Du kan også blive medlem, hvis du er selvstændig.

For at blive medlem af a-kassen skal du have bopæl i Danmark, medmindre du er udstationeret af en dansk arbejdsgiver eller arbejder i et land, hvor du ikke har ret til at være omfattet af en arbejdsløshedsforsikring.

Udbetaler a-kasse mere end dagpenge?

En a-kasse er meget mere end en forsikring, der sikrer dig dagpenge, hvis du bliver ledig. A-kassen administrerer mange flere offentlige love og regler på området og sørger for flere ydelser som for eksempel efterløn og udbetaling af ferie-dagpenge. De seneste år har a-kassen endda også fået flere opgaver fra det offentlige såsom deltagelse i samtaler sammen med ledige i jobcentre.

Hvad kan du få i dagpenge?

Dagpenge udbetales månedsvis bagud med op til 160,33 timer pr. måned for fuldtidsforsikrede og 130 timer for deltidsforsikrede.

 Max. dagpengesatser fra 1. januar 2018 Månedssats Timesats
Fuldtidsforsikret 18.633 116,22
Deltidsforsikret 12.422 95,55
Nyuddannet - fuldtid (for forsøgere - 82 %) 15.279 95,30
Nyuddannet - fuldtid (ikke forsøger - 71,5 %) 13.323

83,10

Nyuddannet - deltid (ikke forsørger)
8.882

68,32

Selvstændig (max. sats) 18.633

116,22

Selvstændig (min. sats) 12.422

95,55

Er du under 25 år og uden uddannelse, kan din sats efter seks måneders ledighed blive sat ned til halv sats (9.316 kr. pr. måned). Kontakt Frie Funktionærers a-kasse for nærmere vejledning. 

Alle månedsbeløb er før skat. Der trækkes ikke arbejdsmarkedsbidrag (8 %) af dagpenge og andre udbetalinger fra a-kassen.

Hvordan beregnes min dagpengesats?

Dagpengesatsen beregnes ud af de 12 bedste af de seneste 24 måneders lønindtægt. Al den A- og B-indkomst, som du har betalt arbejdsmarkedsbidrag af, indgår i beregning af satsen. Som fuldtidsforsikret skal du opnå en indtægt på 22.507 kr. pr. måned, for at få højeste månedssats. Er du deltidsforsikret, skal du opnå en gennemsnitlig indtægt på 15.005 kr. for den maksimale sats.

Når først du har fået beregnet din sats, gælder denne, så længe du er ledig. Først når du har optjent en 2-årig dagpengeret, skal din dagpengesats beregnes på ny.

Dagpengesats nyuddannede

Som nyuddannet får du dagpenge med en særlig dimittendsats på enten 82 % af den maksimale dagpengesats, hvis du er forsøger, og 71,5 % for ikke-forsøgere.

Du kan få beregnet en individuel sats, når der er gået seks måneder fra den dag, hvor du fik ret til dagpenge. Det kræver, at du har tre måneders indtægt indberettet i indkomstregisteret, efter du fik dagpengeret. Det gælder dog kun, hvis det giver dig en højere sats end dimittendsatsen. 

Gratis a-kasse for studerende?

Bliv gratis medlem af a-kassen, mens du studerer. Så kan du allerede få dagpenge fra den dag, du afslutter din uddannelse.

Det er gratis at være medlem af Frie Funktionærers a-kasse, når du går på en videregående uddannelse og er under 30 år. Det gælder også, hvis du er elev på en erhvervsuddannelse.

Du opnår store fordele ved at melde dig i a-kassen, mens du er i gang med din ud-dannelse. Så kan du nemlig nå at optjene retten til dagpenge fra den dag, du afslutter din uddannelse. Meld dig derfor ind i a-kassen senest 1 år før, at du er færdiguddannet.

Op til 15.279 kroner til dig hver måned

Har du ikke et job, når du er færdig med din uddannelse, udbetaler a-kassen 15.279 kroner til dig hver måned som forsørger og 13.323 kr. som ikke-forsørger, mens du er ledig. Er du ikke medlem af en a-kasse, kan du ikke få dagpenge.

Som medlem af Frie Funktionærers a-kasse får du også adgang til forskellige medlemsfordele. Du kan blandt andet få store rabatter på dine forsikringer.

Betingelser for gratis medlemskab

For at få gratis medlemskab af a-kassen skal du følge en uddannelse af mindst 18 måneders varighed og være under 30 år. Din samlede bruttoindtægt fra SU og fritidsjob må ikke overstige 223.596 kroner om året. 

Er du 30 år eller ældre, kan du også få gratis medlemskab, hvis du er medlem af en a-kasse. For at få gratis medlemskab kræver det, at du er medlem af en a-kasse og har optjent ret til dagpenge på baggrund af beskæftigelse, inden du påbegynder din uddannelse. Du skal også betale til efterlønsordningen i hele perioden med kontingentfritagelse.

Betingelser for gratis medlemskab af a-kassen

Kan man have a-kasse og fagforening på samme tid?

Ja, de fleste er medlem både af en a-kasse og en fagforening. Faktisk er du bedre sikret ved også at have en fagforening.

Udover at være økonomisk sikret ved ledighed, får du gennem fagforeningen adgang til en lang række fordele, bl.a. juridisk hjælp, hvis der opstår problemer på dit job. Vores jurister og advokater kan hjælpe dig med at gennemgå din ansættelseskontrakt og meget mere. Hvis det bliver nødvendigt, fører de din sag i retten, og de er faktisk villige til at gå helt til Højesteret.

Ud over den juridiske hjælp får du også adgang til spændende arrangementer, billigere forsikringer, kurser og professionel karrieresparring fra vores konsulenter.

Hvad er prisen på a-kasse og fagforening?

Er du funktionær og ønsker at få adgang til juridisk hjælp, så kan vi tilbyde en af Danmarks billigste fagforeningsmedlemskaber, hvis du vælger både at have a-kasse og fagforening.

For kun 69 kr. om måneden får du adgang til Frie Mini, som giver dig adgang til juridisk hjælp fra vores advokater og jurister, hvis du får problemer i dit job.

Hvad er prisen kun for a-kassen?

Vi har sammensat et prisstærkt a-kassemedlemskab, som er billigere end kontingenterne hos flere af vores konkurrenter. A-kasse prisen for medlemskab hos Frie Funktionærers er 475 kr. pr. måned, som er fradragsberettiget hos SKAT. Dermed giver du reelt kun 312 kr. om måneden for medlemskabet, og vi sørger for, at du automatisk får tildelt fradraget.

Kan man trække sit a-kassekontingent fra i SKAT?

Hvis du er betalende medlem af en a-kasse, så er dit kontingent fradragsberettiget i din skattepligtige indkomst.

For at beregne størrelsen på fradraget, vil man typisk sige, at for hver 100 kr. du betaler i kontingent, får du 31 kr. tilbage fra SKAT. Så hvis du er medlem af vores billige a-kasse til 475 kr., betaler du blot 327 kr. efter skat.

Det er gratis at være medlem af Frie Funktionærers a-kasse, når du går på en videregående uddannelse og er under 30 år. Det gælder også, hvis du er elev på en erhvervsuddannelse. Læs mere om gratis a-kasse.

Hvordan får jeg fradrag for kontingent til a-kassen?

Når du melder dig ind i a-kassen og starter med at betale kontingent, skal du huske at ændre forskudsopgørelsen inde på SKAT’s hjemmeside (Tast Selv).

Herunder finder du en lille guide til, hvordan du ændrer din forskudsopgørelse, når du er et nyt medlem hos a-kassen.

 • Du skal logge ind på www.skat.dk/tastselv med NemID
 • Klik herefter på ”Ret forskudsopgørelsen for 2018”
 • Klik på ”Vis ørige rubrikker”, som ligger ud for ”indkomster og fradrag”
 • Scroll ned på siden til ”Ligningsmæssige fradrag”
 • Skriv her det beløb, som du regner med at betale, i rubrik 52 (a-kasser)
 • Klik på ”Fortsæt” og derefter ”Godkend”.

Det er dit årlige kontingent, der skal noteres i rubrik 52. Hvis du melder dig ind midt på året og har 6 måneder tilbage, ser regnestykket således ud som fuldtids-medlem i Frie Funktionærers a-kasse:

6*475=2850 kr.

Dagpengeberegner

Brug beregneren til at se, hvad du får i dagpenge. Du kan også se, hvor meget du kan få oveni dagpenge, hvis du tegner lønsikring hos Frie Funktionærer. Beregningen er kun vejledende. 

Hvor meget kan jeg få, hvis jeg bliver ledig?

Beregn nedenfor hvor meget du kan få, hvis du bliver ledig. Beregningen er vejledende
1
Din løn før skat
pr. måned
2
Hvor mange timer arbejder du om ugen?
Beregn hvor meget du kan få

Din dækning ved arbejdsløshed

Deltid Fuldtid
Dagpenge - -
Lønsikring - -
I alt pr. md. før skat - -
Du betaler
A-kassekontingent - -
Lønsikringspræmie - -
I alt pr. md. før skat - -
I alt pr. md. efter skat - -